Felkészülés

Megtanítunk arra, hogy biztonságosan élvezhesd a repülést

Szeretnéd kipróbálni a szélcsatornázást, de nagyon félsz, hogy nem tudsz majd boldogulni a szélben? Megajándékoznád a gyerekeket, de félted őket, mi lesz velük a csatornában? Aggódsz a kedvesed, vagy barátaid testi épségéért? Nyugalom, a szélcsatornázás biztonságos sport, amit alapos felkészítés és folyamatos felügyelet kísér. Már a legkisebbek is csinálhatják, szerinted engednénk?:) Sőt, a lebegés hivatalosan nem extrém sport, így tényleg nincs miért aggódnod! Félni előtte fölösleges, izgulni ér! Hiszen életed egyik legjobb élménye vár rád!

Felkészülés

Hogyan zajlik az oktatás?

A repülést minden esetben oktatás előzi meg, ez az oka annak, hogy a foglalt időpont előtt egy órával meg kell érkezni (oktatás, adatok rögzítése, átöltözés - ki is jön a matek). És mert senki sem születik úgy, hogy tud repülni. Az edzettség nem feltétlen előny, egészen új közeget nyújt a szél! Ha követed az oktató instrukcióit, tökéletesen uralni fogod a szelet! Nyugalom, már öt éves kortól lehet repülni, így bárkinek sikerülhet, sőt, a gyerekek a legügyesebbek!

Minden csoportot egy tapasztalt oktató vezet, aki alaposan felkészít benneteket a repülésre és aki veletek lesz a szélben. Figyelj és kérdezz! Az oktatásra a kísérőid is beülhetnek, így lesz még nagyobb, közös élmény a repülés.


30 perc gyakorlat és elmélet egyben

Csoportosan

Profi oktatóval 

Az oktatás alkalmával egy videóval készítünk fel a repülés élményére. A film levetítése után az oktatóval közösen átbeszélitek a lényeget, valamint minden kérdésedre választ kapsz. Élményrepülés a  Skywardban minden egész órában indul, így az oktatás és a repülés is csoportokban zajlik. Együtt vesztek részt a felkészítésen, majd a szélcsatornában egymás váltásában fogtok repülni.  Kísérőid semmiről sem maradnak le, mindenhová veled mehetnek.Oktatóink valamennyien a legjobban felkészült, tapasztalt szakemberek. Jó kezekben vagy, a repülés minden pillanatában ott lesznek melletted. Ne aggódj, mire a szélbe kerülsz, nagyon fogod kedvelni az oktatódat! Szinte biztos, hogy vissza szeretnél jönni hozzá:) !


Alapvető kézjelek

Nézz fel!

Nézz fel!

Mindig keresd az oktatód tekintetét! Mivel A szélben nem halljátok egymást, csak az arcáról tudsz olvasni, és a pontos kézjelek utasítását kell követned! Ha nem nézel fel az oktatóra, nem tudod, hogyan kell tartani magad ahhoz, hogy jól repülj. Amikor ezt a jelet látod, a fejedet egy kicsit emeld fel. Ennyi!
Nyújtsd ki a lábad!

Nyújtsd ki a lábad!

Az egész csak fizika! Minél nagyobb felületet adsz, annál jobban felrepít a szél, minél kisebbet, annál kevésbé. Amikor ezt a jelet látod, kicsit jobban ki kell nyújtanod mindkét lábad. Törekedj rá, hogy ne kapálózz, nyugodtan mozogj!
Húzd be a lábad!

Húzd be a lábad!

Ha ezt a jelet mutatja az oktatód, egy kis felületet el kell venni a széltől. Hajlítsd be a lábad, ne túl gyorsan, kapkodva, csak kényelmesen! Addig igazíts a tartásodon, amíg az oktató le nem "okézza" ! Ügyesen!
Legyél laza!

Legyél laza!

Ahhoz, hogy fel tudd venni a tökéletes tartást a szélben, el kell engedned magad! Tényleg a legfontosabb része a repülésnek, hogy lazulj el! Biciklizni és úszni sem tudsz görcsösen, hidd el, a repülésnek is ez a titka! Hagyd, hogy áramoljon rajtad keresztül a szél és máris jobban tudod követni az oktatód utasításait!
Homoríts!

Homoríts!

Amikor az oktató a csípője előtt előre mutat, azt szeretné, hogy minél jobban homoríts! Told előre a csípőd, a feneked húzd be! Ezt a mozdulatot az oktatáson is gyakoroljuk, "száraz edzésen".

Válassz csomagot!

Válaszd ki, hogy 1 vagy több percet szeretnél repülni!

Ne maradjon le!